SOCIALINĖ APSAUGA

Mažiausių pajamų augimas

Minimali mėnesio alga didėja nuo 555 iki 607 eurų (iki mokesčių), arba nuo 396 iki 437 eurų „į rankas“.

Didėjo pensijos

Vidutinė pensija augs apie 34 eurus ir padidės iki 377 eurų sumos, o vidutinė pensija su būtinuoju stažu – iki 399 eurų.

Vaiko pinigai

Nuo 2020 m. didėja vaiko pinigai. Universali išmoka vaikams siekia 60 eurų už kiekvieną vaiką, o daugiavaikėms, nepasiturinčių ir neįgalių vaikų šeimoms – 100 eurų. 

Finansinė parama būstui įsigyti

Jaunos šeimos įgija teisę gauti finansinę paramą pirmojo būsto įsigijimui regione. Šia finansine parama gali pasinaudoti tos jaunos šeimos, kurių vienas iš narių asmens nuosavybės teise turėjo ar jam priklausė būstas, kurio naudingasis plotas, tenkantis vienam asmeniui ar šeimos nariui, yra mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų.

Kaupiamas SODROS rezervas

Panaikinta  „Sodros“ skola ir nuosekliai kaupiamas rezervas, kuris 2020 m. viduryje turėtų sudaryti daugiau nei 500 milijonų eurų sumą. Tai garantuos pensijų stabilumą.



Įsteigtas Vaikų išlaikymo fondas

2018 metais pradėjęs veikti Vaikų išlaikymo fondas nuosekliai auga – planuojama, kad per dvejus metus jo augimas sieks 9,1 proc.

NPD padidinimas iki 350 Eur

Neapmoketinamo pajamų dydžio pakėlimas iki 350 eurų leidžia atlyginimą padidinti iki 12 eurų mažiausiai uždirbantiems.

Vienkartinė išmoka nėščiajai - 250 Eur

Vienkartinė išmoka nėščiai moteriai, neturinčiai teisės gauti motinystės išmokos didėja nuo 76 iki 250 eurų.



Motinystės išmoka neįgijus stažo

Priimti Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pakeitimai, kuriais viso nėštumo metu nedirbusioms mamoms sugrąžinama galimybė gauti motinystės išmoką, jeigu moteris turi 12 mėnesių motinystės socialinio draudimo stažą per paskutinius dvejus metus.