Guoda Burokienė

LVŽS frakcijos Seime seniūnės pavaduotoja, Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas

Guoda Burokienė

Gimė 1970 m. Ukmergėje. 1995 m. įgijo inžinierės energetikės išsilavinimą Kauno technologijos universitete. 2000-2008 m. stažavosi FAO (Maisto ir žemės ūkio organizacija prie Jungtinių Tautų) Italijoje, Airijoje, Slovėnijoje, Švedijoje ir kitose šalyse kaimo plėtros srityje. Įgijo kaimo plėtros eksperto kvalifikaciją.

1995-1998 m. dirbo Kauno rajono „Sodros“ skyriuje, 2002-2011 m. Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmuose. Nuo 2004 m. Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkė.

Yra tarptautinių organizacijų PREPARE (bendruomenių partnerystė Europoje) ir ELARD (Europos bendruomenių plėtros ir Leader tinklas) valdybos narė, atstovauja Lietuvos bendruomenių iniciatyvoms.

Kartu su didžiųjų miestų bendruomenėmis įkūrė bendrą kaimų ir miestų bendruomenių sąjungą, yra jos valdybos pirmininkė. Daugelio publikacijų, skirtų kaimo bendruomenėms ir kaimo plėtrai, autorė.

Pomėgiai: knygos, rankdarbiai, kelionės.

Guoda Burokienė 2016-2020 m. Seimo kadencijoje vadovavo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui, aktyviai sprendė regioninės atskirties problemas, daug dėmesio skyrė bendruomenėms ir nevyriausybinėms organizacijoms bei žmonių gerovės politikai.

Nuo 2020 m. lapkričio eina Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime seniūnės pavaduotojos pareigas.

Pareigos partijoje: LVŽS tarybos narė, Panevėžio r. sk. narė. 

Guoda Burokienė išrinkta vienmandatėje Aukštaitijos apygardoje.