Ant išnykimo ribos atsidūrę Lietuvos sporto ir sveikatingumo klubai, siekdami atkreipti Vyriausybės dėmesį, imasi drastiškų priemonių.

Šešėlinis ekonomikos ir inovacijų ministras Deividas Labanavičius: „Jei niekas nesikeis, su sportu susijęs verslas bankrutuos“

2021 03 26

Šešėlinė Vyriausybė pritarė ekonomikos ir inovacijų ministro Deivido Labanavičiaus siūlymui kreiptis į Lietuvos Respublikos Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisiją (VEKS) ir Lietuvos sveikatos apsaugos ministrą, valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovą A. Dulkį atsižvelgti į sporto ir sveikatingumo klubų memorandume „Saugi aplinka sportui" išdėstytas nuostatas bei sudaryti sąlygas, įskaitant darbuotojų testavimo galimybę, saugiam sporto ir sveikatingumo klubų atvėrimui.

„Atkreipiamas dėmesys, kad sporto ir sveikatingumo klubų sektorius yra pasiruošęs, laikydamasis visų saugumo priemonių, atnaujinti paslaugų gyventojams tiekimą. Jie yra parengę planus, kaip vyktų užsiėmimai ir kokių priemonių imtųsi, siekiant užtikrinti lankytojų ir darbuotojų saugumą. Neapibrėžtumas iš valdžios pusės šiam sektoriui gali būti pražūtingas“, – sako D. Labanavičius.

Nuo kovo 6 d. galima teikti tik sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugas atvirose erdvėse, vienu metu jas teikiant ne daugiau kaip 5 asmenims, išskyrus dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių narius, bei lauko slidinėjimo trasų paslaugas.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos šešėlinė Vyriausybė, pripažindama, kad dėl didėjančios hipodinamijos blogėja fizinės sveikatos rodikliai, o ilgalaikiai ir drastiški žmonių judėjimo suvaržymai, atsirandantys kovos su pandemija metu, kelia grėsmę, kad jau kova su pandemija sukels kitas, gal net didesnes pasekmes visuomenės sveikatai, nei kad sukeltų pati pandemija, siūlo valdantiesiems atkreipti dėmesį ir sudaryti galimybes žmonėms saugiai naudotis sporto bei sveikatingumo paslaugomis. Ant išnykimo ribos atsidūrę Lietuvos sporto ir sveikatingumo klubai, siekdami atkreipti Vyriausybės dėmesį, imasi drastiškų priemonių. Vilniuje įsikūrusio sporto klubo treneriai surengė treniruotę didžiausiame sostinės prekybos ir pramogų centre.

„Pagal Vyriausybės nustatytas taisykles, prekybos centruose leidžiama lankytis minioms žmonių. Tuo tarpu sporto klubuose sveikatintis uždrausta, netgi laikantis griežtesnių reikalavimų negu prekybos vietose. Norisi, kad Vyriausybės sprendimai būtų logiški ir jei pats verslas siūlo, kaip užtikrinti klientų ir darbuotojų saugumą, Vyriausybė turėtų pasitikėti, ką jos nariai dar prieš rinkimus garsiai kalbėjo“, – sako D. Labanavičius.