Partijos nariai rinksis iš dviejų kandidatų – dabartinio partijos pirmininko Ramūno Karbauskio ir ilgamečio partijos nario, šešėlinio užsienio reikalų ministro Giedriaus Surplio.

Prasidėjo LVŽS pirmininko visuotiniai rinkimai

2021 11 30

Šiandien, lapkričio 30 d., prasideda visuotiniai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko rinkimai. Partijos nariai rinksis iš dviejų kandidatų – dabartinio partijos pirmininko Ramūno Karbauskio ir ilgamečio partijos nario, šešėlinio užsienio reikalų ministro Giedriaus Surplio. Savo balsus rinkėjai elektroniniu būdu siųs iki gruodžio 5 d. Tai pirmi visuotiniai LVŽS pirmininko rinkimai, kuomet pirmininką renka ne Suvažiavimo delegatai, o visi partijos nariai.

„Specialiai partijos pirmininko rinkimams buvo sukurta sistema, kuri užtikrins demokratiškus ir skaidrius rinkimus. Partija žengia koja kojon su naujausiomis technologijomis, kurios užtikrina galimybę visiems jos nariams dalyvauti viename svarbiausių partijos renginių. Tai tikra demokratijos šventė mūsų nariams ir pavyzdys kitoms partijoms", – sako LVŽS pirmininko pavaduotojas, Europos Parlamento narys Bronis Ropė.

Kandidatai savo vizijas jau pristatė LVŽS nariams, pagrindiniai jų akcentai skelbiami ir oficialioje LVŽS svetainėje www.lvzs.lt. Abu kandidatai regi partiją kaip aktyviai veikiančią politiniame gyvenime, ginančią tradicines vertybes, tradicinės šeimos politiką, kovojančią prieš nesąžiningumą ir korupciją politiniuose procesuose. Partijos pirmininkas ir jo pavaduotojai bus tvirtinami LVŽS suvažiavime, kuris vyks gruodžio 11 d. Marijampolėje.