A. Širinskienė pastebi, kad daugybė pirkimų, pradedant skirtais kovai su pandemija ir baigiant susijusiais su fizinio barjero su Baltarusija statybai daromi iš rezervinių bei netgi skolintų lėšų.

A. Širinskienė: Žadėta nauja politinė kultūra tampa neatsakingo lėšų leidimo kultūra

2021 10 06

Portalui Delfi.lt paskelbus informaciją, kad Sveikatos apsaugos ministerija už valstybės lėšas pirko prabangią ministro Arūno Dulkio bei jo komandos fotosesiją, valstybės mokesčių mokėtojams atsiėjusią per 5000 eurų, Seimo narė Agnė Širinskienė ragina A. Dulkį išviešinti šios fotosesijos nuotraukas.

„Ypač sudėtingoje situacijoje, kai reikėtų visas lėšas investuoti į nuo COVID-19 mirštančių žmonių gelbėjimą – mirštamumas pas mus vienas didžiausių Europoje, ministras samdosi visažistus ir prabangius fotografus. Už 102 nuotraukas sumokama per 5000 eurų. Įvertinus tai, kad visuomenė turi teisę žinoti, kaip panaudojami mokesčių mokėtojų pinigai, kreipiausi į ministrą A. Dulkį prašydama išviešinti prabangios fotosesijos nuotraukas“, – sako Seimo narė Agnė Širinskienė.

A. Širinskienė pastebi, kad daugybė pirkimų, pradedant skirtais kovai su pandemija ir baigiant susijusiais su fizinio barjero su Baltarusija statybai daromi iš rezervinių bei netgi skolintų lėšų.

„Vyriausybė planuoja didinti mokesčius, mūsų valstybės skolas turės grąžinti ateities kartos ir tuo pat metu sveikatos apsaugos ministerija perka laidas, kuriose reklamuojasi ministro patarėjai, darosi brangias fotosesijas.

Situacija ima panašėti į puotą maro metu, kada nesuvokiama, kas vyksta aplink ir kokia sudėtinga situacija, o tiesiog džiaugiamasi, kad esama valdžioje ir galima neribotai leisti visų mūsų pinigus. Žadėta nauja politinė kultūra, panašu, kad tampa neatsakingo lėšų leidimo kultūra“, – pabrėžia Seimo narė.

Artimiausiame Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje Seimo narė A. Širinskienė žada inicijuoti Sveikatos apsaugos ministerijos vykdytų viešinimui skirtų viešųjų pirkimų peržiūrą.

„Gali būti, kad keli pastaruoju metu paaiškėję epizodai – tai tam tikros sistemos dalis, todėl reikia identifikuoti silpnąsias sistemos vietas, taip užtikrinant, kad tokios situacijos, kurių skaidrumu galima pagrįstai abejotų, ateityje daugiau nepasikartotų“, – sako Seimo narė A. Širinskienė.