„Už narkotikų laikymą ir gabenimą nusikaltėliai gaus baudas nuo 20 iki 100 eurų, o kažką pasakęs ant tokios valdžios, kuri atlaisvina kelią narkotikų prekeiviams, bus baudžiamas nuo 300 iki 1000 eurų bauda? Matote skirtumą?“

Ramūnas Karbauskis. Valdžios tiesos monopolis ir užčiaupta Tauta – konservatorių ir liberalų svajonė

2021 03 17

Po sprendimų uždaryti žmones namuose keliems mėnesiams, žlugdant jų verslus ir atimant galimybes turėti normalias pajamas, siūlant griauti tradicinės šeimos sąvoką, padarant prieinamus narkotikus, panaikinant alkoholio kontrolės priemones, valdantieji neatlaiko kritikos strėlių. Jie visai nenori girdėti tų, kurie nori išsaugoti valstybę ir vertybes.

Visai neseniai Gabrielius Landsbergis pasiūlė idėją, kad kitaminčiai būtų nuraminti teisėsaugos.„<...>nereikia leisti įsibėgėti diskusijai, kad ji taptų pilietiniu karu“, – sakė jis komentuodamas žmonių pasisakymus apie tradicinę šeimą. Dabar siūloma valdžios ir jos sprendimų kritiką priskirti ir „neapykantos kalbai“, o ją žeriančius internete gaudyti kibernetinio patrulio pagalba. Deja, bet, kas liečia nuomonių įvairovę, su šia valdžia tuoj supanašėsim į Šiaurės Korėją, kur prieštaraujantys valdžiai baudžiami, o viešojoje erdvėje egzistuoja tik viena tiesa. T.y. tiesos monopolis bus valdžios rankose.

Jeigu jiems tikrai rūpėtų žmogaus teisės ir laisvės, pagarbūs komentarai portaluose ir socialiniuose tinkluose, žmogaus teisės į sveiką ir saugią aplinką – valdančiųjų pasiūlymai būtų grindžiami ne baudomis ir grasinimais, bet fundamentaliais dalykais. Tokiais, kaip priklausomybių ir smurto prevencija, saugi aplinka vaikams, kurioje nebūtų alkoholio ir smurto, galų gale būtų siekiama užtikrinti žmonių pajamas sunkmečiu, o ne atvirkščiai.

O dabar gi ką matome? Siūloma griauti šeimos institutą, dekriminalizuoti narkotus, legalizuoti prostituciją, griauti valstybinės kalbos pamatus, įvedant kai kuriuose regionuose daugiakalbystę ir niekas nieko negalės pasakyti prieš, kad griaunama valstybė iš pagrindų?

Už narkotikų laikymą ir gabenimą nusikaltėliai gaus baudas nuo 20 iki 100 eurų, o kažką pasakęs ant tokios valdžios, kuri atlaisvina kelią narkotikų prekeiviams, bus baudžiamas nuo 300 iki 1000 eurų bauda? Matote skirtumą?

Kibernetinis patrulis, anot valdančiųjų, ieškos „neapykantos kalbos“ skleidėjų ir juos baus. Administracinių nusižengimų kodekse atsiras sankcijos už tyčiojimąsi ir niekinimą dėl įsitikinimų ir pažiūrų. Kas yra niekinimas? Tie, kurie taikys liberalų siūlomus Administracinio nusižengimo kodekso pakeitimus, neišvengiamai neišvengiamai turės skaityti Lietuvių kalbos žodyną ir aiškintis, ką reiškia kiekvienas žodis.

Pavyzdžiui, „niekinti“ lietuvių kalbos žodyne turi keturias reikšmes: rodyti panieką, žiūrėti iš aukšto, be pagarbos; laikyti menku, neturinčiu reikšmės dalyku, nekreipti dėmesio, nepaisyti; bjauroti, teršti ką nors pagarbos vertą, šventą; gadinti, naikinti, siaubti.

Vadovaujantis tokiu lingvistiniu aiškinimu, visi konservatoriai jau galėtų būti nubausti šiandien, vien ką reikštų jų garbės pirmininko išsireiškimai pavadinant žmones „šunauja“, ar Prezidentės „apačios ir viršūnėlės“. Tad liberalų patrulis net neabejoju, jog turės darbo, bet, žinant, kad ši valdžia vadovaujasi ne tik dvigubais standartais, bet ir iškreiptu demokratijos suvokimu, abejonių nekyla, kad bus laužomos rankos asmenims, turintiems kitokią, nei valdžia, nuomonę. Ar tokios valdžios tikėjotės?

Liberalai su konservatoriais imasi totalitariniui valdymui būdingų siūlymų, visus uždaro namuose ir dar užčiaupia. Kad būtų dar „smagiau“ sviedžia į Jūsų namus narkotikų ir alkoholio „molotovo“ kokteilį, papuoštą šventiniu kaspinu, ant kurio praneša, kad Jūsų šeima ir Jūsų gyvenimai Lietuvoje yra nieko verti...

Nors nebus lengva, mes pasistengsime visą tai sustabdyti. Šešėlinė Vyriausybė, Seimo opozicija žodžio laisvę gins visomis priemonėmis, bet mums tikrai reikės labai didelės visuomenės pagalbos.