Tautiškos giesmės giedojimo iniciatyva gimė 2009 m. ir tapo nauja, visus lietuviškų šaknų turinčius žmones telkianti tradicija ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Ramūnas Karbauskis siūlo numatyti lėšų Tautiškos giesmės renginiams

2020 11 09

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis siūlo valstybės biudžete numatyti lėšas Tautiškos giesmės giedojimo iniciatyvai ir renginiams skirti 150 tūkst. eurų. Tokį siūlymą komiteto pirmininkas pateikė svarstyti Seimui.

Tautiškos giesmės giedojimo iniciatyva gimė 2009 m. ir tapo nauja, visus lietuviškų šaknų turinčius žmones telkianti tradicija ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Prie Tautiškos giesmės giedojimo Liepos 6-ąją kasmet prisijungia vis daugiau pasaulio lietuvių organizacijų, lietuviai pasaulyje asmeniškai skleidžia žinią ir kviečia drauge giedoti himną.

„Seimui nusprendus, nuo 2019 m. liepos 6-ąją švenčiame ne tik Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo, bet ir Tautiškos giesmės dieną. Nuo pat pradžių Tautiškos giesmės giedojimo iniciatyva buvo vystoma kūrėjų privačiomis lėšomis ir resursais, investuota apie 860 tūkst. eurų. Valstybės finansavimas šiai iniciatyvai prasidėjo 2015 m. ir iki šiol siekė 240,5 tūkst. eurų. Siekiant, jog pasiekti rezultatai išliktų ir Tautos sukurtas nematerialus turtas, toliau augtų ir vystytųsi, yra būtina valstybės parama“, – sako R. Karbauskis.

Lėšos būtų skiriamos iš papildomų akcizo mokesčio ir valstybės biudžeto viršplaninių pajamų.