Lietuvos jaunimo sąjunga – Marijampolėje atgaivinta gilias tradicijas istorijoje turinti organizacija 

Lietuvos jaunimo sąjunga peticija ragina užkirsti piktnaudžiavimą politine galia ir padėtimi

2020 06 22

Atsikūrusios Lietuvos jaunimo sąjungos pirmininkė Karina Džermeikaitė nurodo, kad peticijos sukūrimą lėmė organizacijos įsitikinimas, jog laisvoje demokratinėje valstybėje neturi būti piktnaudžiaujama padėtimi, įtaka ir politine galia, nes prieš įstatymą visi yra lygūs.

„Pilietinė visuomenė netoleruoja neliečiamumo ir kovoja už lygias galimybes bei visiems vienodą teisingumą. Visi klausimai, kurie kyla visuomenei, turi būti atsakyti, dėl to yra nesuvokiama, kodėl konservatorių pirmininkas G. Landsbergis bei jo sutuoktinė iki šiol nepaaiškino uždarosios akcinės bendrovės bei jai priklausančio sklypo pardavimo už vieną eurą aplinkybių. Jei nėra ko slėpti – kodėl iki šiol nepaaiškinta, kad įmonė kartu su jai priklaususiu 1.3 mln. vertės sklypu kainavo tik simbolinę kainą? Todėl mes, kaip pilietinės visuomenės dalis, ir norime išgirsti atsakymus bei kviečiame pasirašyti peticiją kitus žmones, kuriems šis atsakymas yra taip pat svarbus“, – sako Karina Džermeikaitė.

Peticijos.lt paskelbta peticija, kuria pilietiškas jaunimas kviečia visuomenę prisijungti prie iniciatyvos ir kartu paraginti Valstybinę mokesčių inspekciją bei teisėsaugą atsakyti į klausimus, susijusius su sklypo už vieną eurą pardavimu, kuriame šiuo metu statoma Karalienės Mortos mokykla bei „Vaikystės sodas“ darželis. Šių mokyklų bei darželių tinkle steigėja bei savininkė yra konservatorių lyderio sutuoktinė Austėja Landsbergienė.

Lietuvos jaunimo sąjunga – Marijampolėje atgaivinta gilias tradicijas istorijoje turinti organizacija. Ją dar Kazio Griniaus laikais šiame mieste įkūrė Lietuvos valstiečių ir liaudininkų sąjunga. Tai jaunoji LVŽS karta, kurios tikslai: puoselėti demokratines vertybes, Tautos tradicijas, skatinti jaunų žmonių užimtumą, organizuotumą, iniciatyvumą, savarankiškumą, kūrybiškumą, ugdyti pilietiškus jaunus žmones, visuomenės lyderius ir prisidėti prie valstybės ir savivaldos politikos formavimo, atitinkančio kaimo ir miesto žmonių bei jų grupių interesus.

Lietuvos jaunimo sąjungos inicijuotą peticiją pasirašyti kviečiame čia