Privatumo politika

 

BENDRA INFORMACIJA

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (toliau – Duomenų valdytojas) šia privatumo politika (toliau – Privatumo politika) nustato asmens duomenų tvarkymo sąlygas naudojantis Duomenų valdytojo valdoma interneto svetaine. Privatumo politikos nustatytos sąlygos taikomos kiekvieną kartą jums norint pasiekti mūsų teikiamą turinį ir /ar paslaugą, nepaisant to, kokį įrenginį (kompiuterį, mobilųjį telefoną, planšetę, išmanųjį televizorių ar kt.) naudojate.

  • Duomenų valdytojo rekvizitai: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS)
  • Buveinės adresas: Pamėnkalnio g. 26, LT-01114, Vilnius

Labai svarbu, kad atidžiai perskaitytumėte Privatumo politiką, nes, kiekvieną kartą lankydami Duomenų valdytojui priklausančią interneto svetainę sutinkate su sąlygomis, aprašytomis šioje Privatumo politikoje. Jei nesutinkate su šiomis sąlygomis, prašome nesilankyti mūsų svetainėje, nesinaudoti mūsų turiniu ir/ar paslaugomis.

Patvirtiname, kad Duomenų valdytojo svetainės lankytojų duomenys bus renkami laikantis galiojančių Europos Sąjungos bei Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų bei kontroliuojančių institucijų nurodymų. Taikomos visos protingos techninės ir administracinės priemonės tam, kad mūsų surinkti duomenys apie svetainės lankytojus būtų apsaugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų.

Asmenys, kurie yra jaunesni negu 16 metų, negali teikti jokių asmens duomenų per mūsų svetainę. Jei esate asmuo, kuris yra jaunesnis negu 16 metų, prieš pateikdami asmeninę informaciją, turite gauti savo tėvų arba kitų teisėtų globėjų sutikimą.

Taisyklėse vartojamos sąvokos suprantamos taip, kaip jos yra apibrėžtos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente Nr. 2016/679.

 

KOKIĄ INFORMACIJĄ APIE JUS RENKAME

Tiesiogiai jūsų pateikiama informacija (skirtinguose svetainės puslapiuose, anketose):

vardas, pavardė, telefono numeris, el. pašto adresas, gyvenamoji vieta (adresas), gimimo data, asmens kodas, išsilavinimas, profesija/specialybė, darbovietė, pareigos, organizacijos, kurioms priklausote, rekomenduojančių asmenų pavardės, nuotraukos, komentarai (papildoma informacija, kurią pateikia pats narys savo noru pildydamas nario anketą).

Jūs galite rinktis nepateikti mums tam tikros informacijos.

 

Kita mūsų renkama informacija:

Norime, kad naudojimasis mūsų svetaine jums būtų kuo aktualesnis ir patogesnis, todėl vykdome savo veiklos analizė, kurios metu analizuojame ir tvarkome šiuos jūsų asmenis:

  • Slapukų duomenys;
  • Analitiniai duomenys.

 

KAIP NAUDOJAME JŪSŲ INFORMACIJĄ

LVŽS duomenų bazėje yra saugoma visų aktyvių narių duomenys, taip pat suspendavusių narystę, išstojusių, pašalintų, mirusių narių duomenys, kandidatų į narius, savanorių ir naujienlaiškių prenumeratorių duomenys.

Esamų LVŽS narių informacija yra saugoma tam, kad LVŽS galėtų įgyvendinti teisines prievoles, buvusių narių duomenys saugomi tam, kad būtų galima nustatyti ankstesnį LVŽS narių buvimą partijoje statistiniais tikslais;

Gavus jūsų sutikimą surinktą informaciją galime naudoti tiesioginės rinkodaros tikslu, pvz., siųsti naujienlaiškius, pateikti individualiai pritaikytus reklaminius skelbimus ir siųsti pranešimus bei informaciją apie mūsų veiklą.

Jūs turite teisę nesutikti ar bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą tvarkyti jūsų duomenis rinkodaros tikslais.

 

KAM ATSKLEIDŽIAME JŪSŲ INFORMACIJĄ

Įsipareigojame neperduoti jūsų asmeninių duomenų jokioms nesusijusioms trečiosioms šalims, išskyrus šiuos atvejus:

  • jei yra jūsų sutikimas asmens duomenų atskleidimui.
  • Valstybės institucijoms (Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijai, Lietuvos Respublikos vyriausiosios rinkimų komisijai, Juridinių asmenų registrui) kaip tokią pareigą numato Lietuvos Respublikos teisės aktai.
  • Teisėsaugos institucijoms Lietuvos Respublikos teisės aktų numatyta tvarka;

 

KĄ DAROME, KAD APSAUGOTUME JŪSŲ INFORMACIJĄ

Asmens duomenys yra saugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. Įdiegėme fizines ir technines priemones, kad apsaugotume visą informaciją, kurią renkame mūsų paslaugų teikimo tikslais. Primename, kad, nors ir imamės tinkamų veiksmų jūsų informacijai apsaugoti, nė viena svetainė, internetu atliekama operacija, kompiuterių sistema ar belaidis ryšys nėra visiškai saugūs.

 

KIEK LAIKO SAUGOMI JŪSŲ ASMENS DUOMENYS

LVŽS narių asmens duomenys yra saugomi tiek laiko, kiek tai yra būtina, atsižvelgiant į LVŽS teisines prievoles ir teisėtus interesus.

Jūsų asmens duomenys, kurie tvarkomi jums sutikus su tokiu asmens duomenų tvarkymu yra tvarkomi ir saugomi iki jūsų sutikimo atšaukimo dienos.

 

JŪSŲ TEISĖS

Duomenų subjektas, kurio duomenys tvarkomi Duomenų valdytojo veikloje, turi šias teises:

  • teisę žinoti (būti informuoti) apie savo asmens duomenų tvarkymą;
  • teisę susipažinti su savo tvarkomais asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;
  • teisę reikalauti ištaisyti, sunaikinti savo asmens duomenis arba sustabdyti, išskyrus saugojimą, savo asmens duomenų tvarkymo veiksmus, kai duomenys tvarkomi, nesilaikant Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo ir kitų įstatymų nuostatų;
  • teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi jų asmens duomenys;
  • teisė reikalauti ištrinti duomenis („teisė būti pamirštam“).

Jei nebenorite, kad jūsų̨ asmens duomenys būtų̨ tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu, galite rašyti elektroninį laišką̨ adresu info@lvzs.lt, nenurodydami nesutikimo motyvų.

Kitais atvejais Duomenų subjektai, siekdami įgyvendinti savo teises turi asmeniškai, paštu, per pasiuntinį ar elektroninių ryšių priemonėmis pateikti rašytinį prašymą (toliau – Prašymas) ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą Duomenų valdytojui.

Duomenų valdytojas gavęs tokį prašymą ar nurodymą, ne vėliau kaip per 20 darbo dienų nuo kreipimosi dienos, pateikia atsakymą bei atlieka prašyme nurodytus veiksmus ar atsisako juos atlikti. Prireikus nurodytas laikotarpis gali būti pratęstas iki 40 darbo dienų, atsižvelgiant į prašymų sudėtingumą ir skaičių. Tokiu atveju, per 20 darbo dienų nuo prašymo gavimo dienos Duomenų valdytojas informuoja Duomenų subjektą apie tokį pratęsimą, kartu pateikdamas vėlavimo priežastis.

Duomenų valdytojas gali nesudaryti Duomenų subjektams sąlygų įgyvendinti aukščiau išvardintų teisių, išskyrus nesutikimą tvarkyti asmens duomenis tiesioginės rinkodaros būdu, kai įstatymų numatytais atvejais, reikia užtikrinti: valstybės saugumą ar gynybą, viešąją tvarką, nusikalstamų veikų prevenciją, tyrimą, nustatymą ar baudžiamąjį persekiojimą, svarbius valstybės ekonominius ar finansinius interesus, tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą, Duomenų subjekto ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą.

 

SLAPUKAI

Jums besilankant Duomenų valdytojo interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, kurie automatiškai sukuriami naršant svetainėje ir yra išsaugomi jūsų kompiuteryje ar kitame galiniame įrenginyje. Jie padeda Duomenų valdytojui atpažinti jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Daugiau: cookiesandyou.com

 

Svetainėje gali būti naudojami tokie slapukai:

  • būtinieji techniniai slapukai – tai slapukai, kurie yra būtini Svetainės veikimui;
  • funkciniai slapukai – tai slapukai, kurie, nors ir nėra būtini Svetainės veikimui, tačiau žymiai pagerina jos veikimą, kokybę ir vartotojų patirtį;
  • statistiniai slapukai – tai slapukai, kurie naudojami Svetainės lankytojų navigacijos metodų statistinei analizei parengti; šių slapukų surinkti duomenys naudojami anonimiškai;
  • tiksliniai arba reklaminiai slapukai – tai slapukai, kurie naudojami siekiant parodyti pasiūlymus ar kitą informacija, kuri galėtų jus sudominti.

 

Kaip valdyti ir ištrinti slapukus

Slapukus galite valdyti per savo naudojamos naršyklės nustatymus pasirinkdami, kuriuos slapukus norite priimti ir kuriuos ištrinti. Slapukų galite atsisakyti bet kuriuo metu ištrindami slapukus iš savo naršyklės, kurioje jie yra įdiegti. Slapukų valdymo vieta priklauso nuo jūsų naudojamos naršyklės. Norėdami daugiau sužinoti kaip tvarkyti ar pašalinti jūsų naršyklėje įdiegtus slapukus, apsilankykite jūsų naudojamos naršyklės interneto puslapyje arba peržiūrėkite trumpą instrukciją populiariausioms naršyklėms čia: Chrome; Mozilla, Edge; Safari; Opera.

Tačiau atkreipiame dėmesį, kad kai kuriais atvejais slapukų ištrynimas gali sulėtinti naršymo internete spartą, apriboti tam tikrų interneto svetainės funkcijų veikimą arba blokuoti prieigą prie svetainės.

 

Trečiųjų šalių svetainės

Mūsų svetainėje gali būti nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad Duomenų valdytojas nėra atsakingas už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Tad jei paspaudę nuorodą iš Duomenų valdytojo interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų Privatumo politika.

 

SUSISIEKITE SU MUMIS

Jei dėl šioje Privatumo politikoje pateiktos informacijos jums iškiltų klausimų, maloniai prašome kreiptis bet kuriuo jums patogiu būdu:

Paštu: Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius
Telefonu: (8 5) 212 0821
El. paštu: info@lvzs.lt

 

Atnaujinta 2018-12-04

 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų