Pasak sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio, situacija beprecedentė – valdantieji per ilgai ignoruoja ne tik ūkininkų, bet ir visuomenės problemų sprendimą.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga inicijuoja neeilinę Seimo sesiją

2024 01 25

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) inicijuoja neeilinę Seimo sesiją. Pasak sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio, situacija beprecedentė – valdantieji per ilgai ignoruoja ne tik ūkininkų, bet ir visuomenės problemų sprendimą, o tuščias laikas tarp Sesijų yra laiko švaistymas ir problemų gilinimas, juo labiau, kad valdančiųjų atstovai šiandien viešai pareiškė, jog sutinka tenkinti ūkininkų reikalavimus. 

„Šiandien ūkininkų problemų sprendimas yra prioritetas. Todėl neeilinės sesijos darbotvarkei teikiame projektus, sprendžiančius šias problemas. Taip pat LVŽS frakcija teikia smurto prieš vaikus mažinimo pasiūlymus. Vienas iš jų – lytinių nusikaltėlių registro projektas”, – sako R. Karbauskis.

Jo teigimu, Seimas turi nedelsiant priimti visus būtinus įstatymus, kad būtų apsaugoti šalies vaikai. Šis projektas suderintas su visomis institucijomis ir yra laukiamas.

„Pastarųjų savaičių įvykiai rodo, kad pedofilijos atvejų daugėja, todėl delsti neglima ir būtina imtis visų reikalingų priemonių“, – teigia LVŽS pirmininkas.