„Faktas, kad konservatoriams nereikia rinkimų ir demokratijos.“

Ramūnas Karbauskis. KGBynu išvadinęs nepatenkintus valdžia, V. Landsbergis pamiršta įsivertinti savo ir anūko veiksmus

2024 01 24

Gitanas Nausėda nepakvietė užsienio reikalų ministro į prezidentūroje numatytą Ukrainos vadovo Volodymyro Zelenskio bei jo delegacijos susitikimą. Man nekyla klausimų, kodėl taip pasielgė Prezidentas, ir tame tikrai nematau jokios klaidos ar, juo labiau, šalies įvaizdžio menkinimo, kaip bando teigti prijaučiantys konservatoriams ir verkšlenantys, koks nuskriaustas G. Landsbergis, “politologai”.

Negali kviesti į susitikimą su besiginančios nuo karinės agresijos šalies Prezidentu politiko, kuris savo retorikoje, nors ir ne tiesiogiai, bet pabrėžia Ukrainos pralaimėjimą. Diplomatai, neabejotinai, vertina tokių kalbų pasekmes.

Ypač Ukrainos diplomatai ir užsienio reikalų korpusas nieko nepraleidžia pro ausis, nes viskas šiandien jiems yra gyvybės ir mirties klausimas. Negana to, visi mato, kad G. Landsbergis laidoja Ukrainą dėl labai pragmatinių ir labai nebrandžių, tik asmeniniais ar interesų grupių norais grindžiamai politikai būdingų tikslų. Todėl jo buvimas šalia V. Zelenskio būtų didžiausia nepagarba svečiui ir karo alinamai šaliai.

Tačiau pažiūrėjus atidžiau, atsiveria kur kas platesnis vaizdas, kuriame sukasi ne tik energetikos sektorių uzurpavęs klanas, bet ir “valstybininkai”. O jų tikslai gali būti labai įvairūs - nuo Lietuvos finansų numelžimo į privačias kišenes iki šalies sužlugdymo ir jos įstūmimo į tos pačios Rusijos, kurios propagandistų lūpomis kalba jaunasis Landsbergis, rankas. Prisiminkime, ką jis sakė apie NATO, ir kaip NATO mūsų negins, nors NATO viršūnių susitikime Vilniuje buvo susitarta ir užtvirtinta nauja ir Lietuvai labai palanki saugumo užtikrinimo tvarka.

Net neabejoju, kad konservatoriai žino, kad Tauta ima jų nekęsti, išskyrus fanatiškai konservatoriais tikinčius arba tuos, kuriems konservatoriai naudingi, kurių projektėlius finansuoja konservatorių valdomos ministerijos ir pan.

Todėl garsiausias Lietuvos senelis Sausio 13-osios išvakarėse iš Seimo tribūnos ne šiaip sau eilinį kartą “auklėjo” Tautą, kad ši nedrįstų nieko pasakyti prieš Landsbergius ir konservatorių valdžią. Anot V. Landsbergio, tie, kas pasisako prieš valdžią yra iš „KGByno”, o „valdžia – lygu valstybė“!

Vien ko vertas faktas, kad Landsbergis, kuriam niekada taip ir nepavyko laimėti Prezidento rinkimų, pasielgė kaip pasielgtų komunistų partijos lyderis - pasiskelbė valstybės vadovu pats. Na, tik šį kartą tai buvo padaryta anūko rankomis. Beje, būdamas opozicijoje, mitinge prie Seimo G. Landsbergis šaukė “Seimą - lauk!”, bet tada senelis nesakė, kad „valdžia – tai valstybė“, ir visi, nepatenkinti ja, yra "KGBynas".

KGBynas dabar, anot Landsbergių, tai protestuojantys mokytojai, prie Seimo su žemės ūkio technika suvažiavę žemdirbiai,visi Lietuvos žmonės, kurie mato, kaip žlugdoma Lietuva.

Faktas, kad konservatoriams nereikia rinkimų ir demokratijos. Apie tai garsiai kalba ir V. Landsbergio sūnus ir G. Landsbergio tėvas Vytautas V. Landsbergis, kuris pasiūlė, kad Lietuvą turi valdyti kažkokia "santalka". Kiti konservatoriai jau viešai kalba, kad Lietuvai nereikia rinkimų ir pan. Demokratijos šaukliai staiga persigalvojo dėl demokratijos, t. y. rinkimų, kai iškilo grėsmė, kad žmonės rudenį jų neišrinks?

Kad Landsbergiams ir konservatoriams būdinga arogancija bei liguistas narciziškumas, nieko jau nebestebina. Ypač matant, kaip stengiamasi perrašyti istoriją, pakeičiant Laisvės kovų simbolius į privatų konservatorių ženklą, iš Laisvės kovotojų ir Sąjūdžio sąrašo išbraukiant visus, paliekant tik vieno Landsbergio pavardę, menkinant Justiną Marcinkevičių, bet skiriant pinigus filmams apie šalies išdavikus, ir dar liepiant nieko bendro su filmais neturinčioms ministerijoms finansuoti jų rodymą, nes vėl gi - filmo kūrėjai yra Landsbergiai.

Tad, mano nuomone, V. Landsbergis, Sausio 13-osios išvakarėse išvadinęs visus nepatenkintus dabartine valdžia atėjusiais iš "KGByno", turėtų pirmiausia įsivertinti savo aplinką ir savo praeitį (o kas gali paneigti - gal ir dabartį?), kurią jis slepia ir nori ištrinti iš visų archyvų!

O klausimų dėl to kyla vis daugiau, nes Lietuva per šią politinę kadenciją nuvaldyta, sugriautos visos sistemos - pradedant sveikatos, baigiant švietimo. Jau nekalbu, kad byra visa šalies infrastruktūra, o valstybės įmonės, turinčios nešti naudą jos piliečių gerbūviui, ieško galimybių, kaip žmones dar labiau finansiškai nuskausminti. Nei vienas, šalies patriotu besijaučiantis politikas niekada taip nepasielgtų su Lietuva. Taip, kaip ši valdžia elgiasi su savo piliečiais, elgtis gali tik bloga šaliai ir jos žmonėms linkintys žmonės.