Šešėlinės Vyriausybės vadovas Ramūnas Karbauskis teigia, jog viliamasi, kad medikų ir pacientų bendruomenių nuomonę išgirdęs Prezidentas Gitanas Nausėda šią reformą vetuos.

LVŽS pirmininkas R. Karbauskis kreipėsi į Prezidentūrą dėl sveikatos reformos

2022 07 08

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis kreipėsi į Prezidentūrą ir informavo apie šešėlinės Vyriausybės posėdyje medikų bei pacientų atstovų išsakytus nuogąstavimus dėl valdančiųjų priimtos sveikatos reformos. Tiek medikų, tiek pacientų bendruomenių argumentai verčia sunerimti, kad reforma griauna sistemą ir grąžina Lietuvą 30 metų atgal. Dėl šios reformos nukentės paprasti žmonės, iš jų regionuose bus atimta galimybė pasiekti šeimos gydytoją, keliama reali grėsmė šeimos medicinai. Mažės jos patrauklumas, o laikui bėgant bus sunkiau šeimos medikus pritraukti į regionus, daugės žmonių su sunkiomis lėtinėmis ligomis.

Šešėlinės Vyriausybės vadovas Ramūnas Karbauskis teigia, jog viliamasi, kad medikų ir pacientų bendruomenių nuomonę išgirdęs Prezidentas Gitanas Nausėda šią reformą vetuos, todėl prašoma įvertinti visas su šia reforma susijusias rizikas.

Situaciją labai rimta vadina ir buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, tampriai bendraujantis su medikų ir pacientų, medicinos akademikų bei vadybininkų bendruomenėmis. Pasak jo, gali būti, kad dėl tokios reformos yra klaidinama ir Europos komisija.

Ramūnas Karbauskis sako, kad yra rimti signalai ir argumentai, kodėl Prezidentūra neturėtų lengva ranka pasirašyti šios valdančiųjų Seime prastumtos ir su bendruomenėmis nederintos reformos.