„Nieko ministras neišgirdo ir nenorėjo išgirsti, o jei ir išgirdo tai nesuprato.“

Aurelijus Veryga. Kvailių šalies beieškant...

2022 06 08

Buvo toks filmukų herojus buratinas, kuris tikėjo, kad jei pasodinsi pinigėlius į žemę, tai iš jų išaugs medis ir ant jo bus daug pinigų.

Ta šalis vadinosi kvailių šalimi.

Tai štai panašu, kad mūsų Sveikatos ministras (kaip tas buratinas), nusprendė, kad medikai (o jei tiksliau tai šeimos gydytojai) yra ta mistinė kvailių šalis, kurioje galima pasėti savo pasakas, o iš jų išaugs reforma.

Štai dabar jau teigiama, kad lemiamą pokytį sukurs IT sistemų atnaujinimas (e sveikata). Kai pagalvoju, kad Registrų centras daugiau kaip du metus tik nuotolinių vaistų perkybos platformą programavo, tai manau, kad IT proveržis geriausiu atveju bus į kelnes.

Štai SAM komunikacija iškilmingai visiems paskelbia, kad ministras pagaliau SUSITIKO su šeimos medikais ir juos neva išgirdo. Nežinau su kuria vieta klausė ir ką išgirdo, bet pranešime spaudai juodu ant balto parašyta, kad pilotai bus diegiami vadovaujantis tuo kas jau dabar svarstoma Seime, o va su šeimos gydytojais bus bendradarbiaujama dėl kažkokių poįstatyminių aktų (kai sudygs pasėta reforma). Tik patikslinsiu nežinantiems, kad joks poįstatyminis aktas negali prieštarauti įstatymui.

Tai aš kolegoms medikams noriu išversti tą biurokratinį rašalą į žmonių kalbą: nieko ministras neišgirdo ir nenorėjo išgirsti, o jei ir išgirdo tai nesuprato. Nuomonės dėl šeimos medicinos keisti jis nesirengia. Ministerija ir toliau užsiima šantažu aiškindama, kad jei nebus tos sveiku protu nesuvokiamos reformos, tai nebus ir pinigų.

Dabar tik klausimas ar medikai norės būti lakomi ta mistine kvailių žeme, kurioje bus daiginamos buratino idėjos.