Tenka pripažinti, kad į konkrečius klausimus ir terminus, kada bus įvykdyti planuojami darbai, ministrė neatsakė, todėl nutarta dar kartą grįžti prie šių visiems rūpimų temų.

Daug planų, o realių darbų dar teks palaukti

2022 04 27

Seimo opozicijos nariai į susitikimą su vidaus reikalų ministre Agne Bilotaite atėjo tikėdami, kad pagaliau sužinos kas konkrečiai daroma, kokių ieškoma išeičių, kad gyventojai atsitikus nelaimei žinotų kaip elgtis ir kur ieškoti pagalbos. Seimo nariai teiravosi apie policijos darbą šių dienų aktualijų kontekste, apie savivaldybėse dirbančių ugniagesių situaciją. Buvo aptarta slėptuvių būklė. Ministrė priminė, kad inventorizavus civilinės saugos objektus, nustatyta, kad Lietuvoje yra 1900 kolektyvinės apsaugos statiniai, kuriuose galėtų pasislėpti apie 1 mln. žmonių. Tačiau kokia reali slėptuvių būklė Seimo nariai taip ir nesužinojo.

Seimo nariai norėjo konkrečiau sužinoti ir apie valstybės tarnybos vykdomus pokyčius.

Tenka pripažinti, kad į konkrečius klausimus ir terminus, kada bus įvykdyti planuojami darbai, ministrė neatsakė, todėl nutarta dar kartą grįžti prie šių visiems rūpimų temų.

Susitikimo metu Seimo nariai nuogąstavo dėl informacijos trūkumo, o ypač kaip elgtis gyventojams karo atveju. Seimo nariai sužinojo, kad šiandien reikalingos informacijos dar teks palaukti, nes tik gegužės mėnesį startuos komunikacinė kampanija ir tik tada skleidžiama žinia galimai pasieks gyventojus ir atsakys į rūpimus klausimus. Šių dienų scenarijų gali būti labai įvairių.

Opozicijos nariams paklausus apie pavojaus sirenų būklę, ministrė pažymėjo, jog kaimiškose vietovėse nepavyks įrengti stacionarių pavojaus sirenų, tačiau tokiose vietovėse, anot jos, galima būtų naudoti mobilias sirenas, pavyzdžiui, pritvirtintas prie automobilių. Tačiau ir šis darbas dar tik planuose.

Visą susitikimo pokalbį kviečiame žiūrėti čia.