LVŽS frakcija, palaikydama nuoseklią ir konstruktyvią politinę laikyseną, kaip ir anksčiau, konstruktyviai dirbs su Lietuvos Respublikos Prezidentu ir Vyriausybe tam, kad būtų užtikrinta visa reikiama pagalba Ukrainai.

LVŽS frakcija reiškia paramą Ukrainos žmonių pasiryžimui ginti savo Tėvynę

2022 02 24

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija reiškia paramą Ukrainai ir jos suverenitetui, Ukrainos žmonių pasiryžimui ginti savo Tėvynę. Frakcijos nariai siūlo savo bendradarbiavimą, dalijimąsi kompetencijomis ir pagalbą tiek Vyriausybei, tiek valstybės institucijoms. Kartu ragina visus išlikti vieningiems, tiksliai veikiantiems ir žinantiems savo tikslą – ginti ir saugoti demokratiją, branginti žmogų, gyvybę ir savo Tėvynę.

„Dabar reikalingas šaltas protas ir susitelkimas ne tik Rusijos bandomoje okupuoti Ukrainoje, bet ir visame demokratiniame pasaulyje“, – sako LVŽS narys Dainius Gaižauskas.

LVŽS frakcija, palaikydama nuoseklią ir konstruktyvią politinę laikyseną, kaip ir anksčiau, konstruktyviai dirbs su Lietuvos Respublikos Prezidentu ir Vyriausybe tam, kad būtų užtikrinta visa reikiama pagalba Ukrainai ir Lietuvos, kaip NATO narės gynybinis pasirengimas, kurį numatė Prezidentas po Valstybės gynimo tarybos posėdžio.

LVŽS frakcija palaiko Jo Ekscelencijos Prezidento argumentus dėl nepaprastosios padėties įvedimo – nepaprastoji padėtis šalyje įvedama dėl Rusijos Federacijos veiksmų, kurie kelia grėsmę pirmaeiliams Lietuvos nacionalinio saugumo interesams, be kita ko, susijusiems su patikima valstybės sienos, sudarančios ir Europos Sąjungos išorinės sienos dalį, kontrole ir apsauga.

Nepaprastosios padėties įvedimo tikslas – pašalinti grėsmę visuomenės rimčiai, užtikrinant už visuomenės saugumą ir viešąją tvarką atsakingų institucijų bei tarnybų veiklą, operatyviai reaguojant į galimus neramumus ir galimas provokacijas, susijusias su Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos teritorijose sutelktomis didelio masto karinėmis pajėgomis.