„Neigti, kad Taivaniečių atstovybės pavadinimas niekuo dėtas yra didelis melas.“

Ramūnas Karbauskis. Melo kojos trumpos. Gaila, to nesupranta Lietuvos valdžia

2022 02 14

Jei konservatoriai savo propagandinių mašinų pagalba gali meluoti savo tautiečiams, to nepavyks padaryti viską iš šalies puikiai matantiems užsienio diplomatams ir valstybių vadovams.

Neoficialiai užsienio diplomatai pasisako pykstantys ant Lietuvos valdžios, kad ši nederinusi su niekuo, net neįspėjusi, sujaukė ne tik Lietuvos verslo, bet ir daugelio ES valstybių verslo planus ir investicijas Lietuvoje.

Visos tiesos fone, sausio mėnesį Gabrielius Landsbergis vis tiek, net neužsikirsdamas ES kolegoms aiškino, kad ne Lietuva sukūrė problemą su Kinija, o veikti per Europą nusprendė pats Pekinas.

Suprask, kad Kinija pati kuria konfliktą ir jam provokuoja visas ES valstybes. G. Landsbergis vengia su ES kolegomis viešai aptarti savo pasirinkimą, kurį šalies vardu su niekuo nepasitaręs nusprendė padaryti su saujele kitų “vertybinės” politikos gerbėjų, tokiu būdu sukeldamas sąmyšį ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos verslui, o tuo pačiu ir galvos skausmą tų valstybių vadovams, kuriems reikia gelbėti savo verslus ir ekonominius interesus.

Neigti, kad Taivaniečių atstovybės pavadinimas niekuo dėtas yra didelis melas. O kad sprendimas šiame klausime būtų esminis ir išgelbėtų mūsų verslą bei užsienio investuotojus, įsitikinome, mūsų šešėliniam užsienio reikalų ministrui Giedriui Surpliui Kinijos iniciatyva susitikus su Kinijos laikinuoju reikalų patikėtiniu Lietuvoje. G. Surplys aiškiai išgirdo Kinijos atstovo patikinimą, kad konfliktas baigtųsi, jei būtų pervadinta Vilniuje atidaryta Taivaniečių atstovybė.
Reikia tiek nedaug, ir viskas grįžtų kaip buvo anksčiau! Bet ne, to valdantieji nedarys, nes Gabrieliaus atsitraukimas jiems reikštų pripažinimą, kad ponaitis suklydo! Kaip išgyventi tokią gėdą?! Akivaizdu, kad jie renkasi Gabrielių ir jo interesus, o ne Lietuvą.

Kad sprendimas ir santykių su Kinija normalizavimas visai neįdomus valdantiesiems, patvirtino ir Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkė. Paviešinus Giedriaus Surplio ir Kinijos atstovo susitikimo faktą, jį patvirtino, kad šešėlinis ministras informavo ją ir kolegas apie susitikimą, tačiau niekas plačiau nesidomėjo. „Nesu po to kalbėjusi su ponu Surpliu, kaip galiu suprasti, niekas iš tų, kuriems jis rašė, nesusidomėjo pokalbio turiniu <..>“, – sakė L. L. Andrikienė. 

Taigi, mūsų ponai valdžioje toliau verčiau meluos ir griaus ekonomiką, svaigs apie įsivaizduojamas investicijas iš valstybių, kurioms jau net nebegalioja „vertybinės“ politikos reikalavimai, žmonėms kurs pasakas apie „Naujuosius Vasiukus“ ir kitas kosmoso programas, girsis neva sulaukiantys palaikymo iš kitų valstybių, kurie deja apsiriboja tik Gabrieliaus patapšnojimu per petį ar vienu kitu politikų pareiškimu, bet nėra jokio kito kitų valstybių savižudiško veiksmo, kuris sektų Lietuvos pavyzdžiu.

Galbūt kitos valstybės darys pareiškimus, kad palaiko Lietuvą, bet tai ir bus tik pareiškimai. Jos santykių su Kinija negriaus, nes žlugtų didžiausios gamyklos, kiti didžiausi verslai, kurie turi vienokių ar kitokių santykių su Kinija. Nei viena šalis nenori matyti milijonų bedarbių, nesurenkamų mokesčių ir t.t. Visame šiame fone, kurį sukūrė Lietuvos berniukai – G.Landsbergis su savo būreliu, bankai jau vis dažniau ima kalbėti apie brangsiančias paslaugas ir paskolas.

Neabejotinai tai lies ir šalies verslą, kuris dar ir dėl Lietuvos netrūkusių santykių su Kinija, ir dar neaišku su kuo ateityje griūsiančių, tampa rizikingu. Infliacija, kainų šuolio sukeltas šokas ir kiti neigiami padariniai, kurie atsirado dar ir dėl santykių su Kinija ir Baltarusija, Lietuvai reiškia labai neigiamas pasekmės, kad ir kiek tai neigtų valdantieji. Tai štai tokią „naudą“ Lietuvai ir jos piliečiams sukūrė konservatoriai, kurie eilinį kartą atėjo į valdžią tik pasitvarkyti savo reikalų, tik šį kartą tai jau veikia ne tik Lietuvą, bet ir kitas šalis!