„2021 metai taip pat tapo kovos už tradicines vertybes metais, kada žmonės neapsikentę valdančiųjų sprendimų dėl vienos lyties partnerystės, vaikų lyties keitimo net nežinant tėvams, rinkosi į tūkstantinį mitingą.“

Ramūnas Karbauskis. 2021-ieji Lietuvai įsimins kaip valdžios bankroto metai

2022 01 03

2021-ieji Lietuvai įsimins kaip valdžios bankroto metai, nenorėjimo ir negebėjimo kalbėtis, kas sukėlė ir gilino sveikatos ir nelegalios migracijos krizes. 2021-ieji dar bus pažymėti kaip visuomenės skaldymo ir segregacijos, diplomatinių kelių griovimo, kiršinimo ne tik su viena didžiausių ekonomikų pasaulyje – Kinija, bet net ir su mūsų sąjungininkais bei kaimynais.

Įsimins ir dėl konservatorių noro uzurpuoti viską, net ir Prezidentūrą bei jos galias tiek vidaus, tiek užsienio politikoje. Puikiai atsimename konservatorių sukeltą konfliktą, siekiant perimti Prezidento dalyvavimą Europos Vadovų Taryboje, kas dar labiau paaštrino ir taip įtemptus G. Nausėdos ir I. Šimonytės santykius ir ta įtampa tvyro iki šiol.

2021-uosius galima tituluoti kaip visuomenės protestų ir mitingų metais, nes vyko daug mažesnių ir didesnių gyventojų protesto akcijų, kurių viena didžiausių įvyko rugpjūčio 10-ąją, kai keli tūkstančiai žmonių Vilniuje prie Seimo susirinko protestuoti prieš galimybių pasą ir planuojamus valdžios ribojimus dėl pandemijos.

2021 metai taip pat tapo kovos už tradicines vertybes metais, kada žmonės neapsikentę valdančiųjų sprendimų dėl vienos lyties partnerystės, vaikų lyties keitimo net nežinant tėvams, rinkosi į tūkstantinį mitingą.

2021-ieji įsimins ir kaip valstybės biudžeto tuštinimo metai, auksinių valdžios pirkinių – pradedant auksiniais nameliais nelegaliems migrantams, baigiant A.Dulkio fotosesija. Valdžia aktyviai stūmė narkotikų dekriminalizavimą, alkoholio prekybos skatinimo priemones. Apskritai šie metai tik sustiprino įspūdį, kad valdžia dirba ne Tautai, ne jos naudai.

Arogancijos pilna valdžia savo postus išnaudoja kažkam kitam. Ir to kažko sąrašas gali būti labai ilgas, nuo tų, kuriems naudingas karas su Kinija, iki tų, kuriems kapsi pinigai iš pasaulinės nelaimės.

Metų pabaigą vainikavo baltarusiškų trąšų tranzito skandalas ir atsakingų už tai ministrų G.Landsbergio ir M.Skuodžio kėdžių klausimas, atsakomybė nebuvo prisiimta ir skandalas bandomas gesinti paaukojant Lietuvos geležinkelių vadovą, kuris beje savo darbe šiuo klausimu kaip ir nieko nepažeidė.

Kalbant apie atsakomybę, ją žadėjusi prisiimti Premjerė jos tai pat neprisiėmė nei už A.Dulkį, kuris ne tik kad nesugeba susitvarkyti su koronaviruso keliamais iššūkiais, bet dar ir apsimelavo dėl neva egzistuojančio 130 koronaviruso suvaldymo priemonių plano, nei dėl užsienio reikalų ministro, kuris sukėlė santykių krizę su Kinija, kas jau turi ir ateityje neabejotinai turės dar didesnių neigiamų ekonominių pasekmių Lietuvai. Čia tik keli įvykiai, kurie vyko 2021-aisiais. Sunku patikėti, kad šitiek galima pridirbti per vienerius metus.

Tačiau įvyko ir gerų dalykų. Vieną kaip iš svarbiausių paminėčiau tai, kad Tauta suprato, kad savo interesą ir teisę į laisvą Lietuvą, į šeimą, į galimybę patiems auginti ir auklėti savo vaikus, galų gale į sveikatą – reikia ginti. Svarbu, kad į Tautos pusę stojo teisininkų ir kitų kompetentingų asmenų grupės, ėmė kurtis institutai, reiškiantys faktais grįstą informaciją, kuri stoja prieš valdžios skleidžiamą propagandą, nekompetenciją ir melą. LVŽS taip pat yra ir ateityje bus visuomenės, kuriai visa tai svarbu, pusėje.

Visiems Lietuvos žmonėms linkiu, kad 2022 - ieji atneštų daugiau malonių dalykų. Linkiu nepamiršti, kad valstybės ateitis priklauso nuo kiekvieno iš mūsų veiksmų ir darbų. Nesileiskite būti programuojami, kad neva yra kitaip ir niekas nuo Jūsų nepriklauso. Nepraraskite vilties, būkime visi optimistais. Žinoma, svarbiausia, kad būtumėte visi sveiki ir laimingi savo artimųjų rate. Gražių 2022-ųjų!