Ramūnas Karbauskis

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos įkūrėjas ir pirmininkas

Ramūnas Karbauskis

Gimė 1969 m., gruodžio 5 d., Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos įkūrėjas ir pirmininkas. 2016 m. vykusiuose rinkimuose į Seimą, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga iškovojo istorinę pergalę, gavus 59 mandatus šalies parlamente. Sąjunga sudarė valdančiąją daugumą Seime ir formavo XVII-ją Vyriausybę.

Nuo 2016 m. iki darbar Ramūnas Karbauskis užima frakcijos seniūno Seime pareigas ir yra Kultūros komiteto pirmininkas. Pirmą kartą į Seimą R. Karbauskis išrinktas 1996 m. ir tapo jauniausiu parlamentaru, kuris kada nors buvo išrinktas į Seimą Lietuvoje – tuomet politikui buvo 26-eri metai. Ramūnas Karbauskis buvo išrinktas į šalies parlamentą ir 2000 metais, šios kadencijos metu ėjo Seimo pirmininko pavaduotojo pareigas ir buvo Biudžeto ir finansų komiteto nariu.

1987 - 1988 m. buvo Lietuvos jaunių paprastųjų šaškių rinktinės narys, 2006 - 2016 m. išrinktas Lietuvos šaškių federacijos prezidentu.

Serialo „Naisių vasara“, blaivaus festivalio visai šeimai „Naisių vasara“, teatro „Naisių vasara“ sumanytojas ir mecenatas. Projekto „Išsaugokime vyrus“ mecenatas. Įvairių vaikų kultūros ir švietimo projektų, knygų leidybos, kartu su Andriumi Mamontovu fondo „Švieskime vaikus“ įkūrėjas, Baltų muziejaus Naisiuose steigėjas.

Laisvalaikiu domisi fotografija, literatūra, istorija ir teatru.

Pareigos partijoje: LVŽS pirmininkas, LVŽS valdybos narys, LVŽS tarybos narys ir Šiaulių r. sk.narys.